Almelo centrum

De groenste stad van Overijssel! Dat is Almelo. Met haar centrale ligging tussen oude land- en waterwegen kenmerkt de stad zich daarnaast als een ware handelsstad. Na haar rijke textielhistorie heeft Almelo zich ontwikkeld tot een moderne en uiterst comfortabele woonomgeving. In 1992 ontving ze hiervoor dan ook de rijksprijs voor bouwen en wonen. Naast een ruim aanbod van gezellige winkels en eersteklas horeca, kun je er een bezoek brengen aan een sprankelend theater en een all-in family resort. Ben je liever actief bezig, dan is kanovaren, wandelen of fietsen in de mooie Twentse omgeving zeker een aanrader. Voor de ├ęchte fanatiekelingen heeft Almelo het grootste indoorsportcomplex van Twente, de IISPA. Uiteraard kan een bezoek aan lokale voetbaltrots Heracles niet uitblijven!

Waterstad

Wat Almelo zo uniek maakt in de regio is de lage ligging. Hierdoor is het een prachtig waterrijk gebied. Als je actief bezig wilt zijn, kun je zelf gaan kanovaren of suppen. Ga je liever een dagje het water op met vrienden of familie, dan is er in Almelo ook genoeg te beleven. Wat dacht je van meevaren op een authentieke praam. Dit is een schip, dat vroeger gebruikt werd voor het vervoer van turf. Ervaar zelf de tijden van weleer en geniet met volle teugen!

Wegen en openbaar vervoer

Almelo is vanaf Deventer goed bereikbaar via de A1 en vanuit Zwolle via de N35. Vanaf het centrale station rijden er vele treinen van en naar Zwolle, Deventer en Enschede. Wanneer je in de omgeving een bezoek wilt brengen aan de vele pittoreske Twentse kerkdorpen kun je daarnaast gebruik maken van het uitgebreide busnetwerk of gewoon lekker op de e-bike.

InschrijvenBedankt voor uw inschrijving